Preskoči na vsebino
Uporabljate zastarelo različico portala zVEM. Prijavite se v nov portal zVEM

Pridobivanje potrdil DCP za državljane

| Avtor: NIJZ

Uporabnike portala zVEM obveščamo, da lahko odslej prek portala pridobijo svoje Digitalno COVID potrdilo o prebolelosti, cepljenju ali testiranju PCT oz. HAGT. Potrdila so vidna že takoj na vstopni strani med vašimi dokumenti in na podstrani z dokumenti. Vsako potrdilo vsebuje kodo QR, ki elektronsko preverjanje statusa PCT. Hkrati so na potrdilu izpisani vsi podatki o vašem cepljenju, prebolelosti ali testiranju na COVID-19.

Uporabnikom priporočamo, da si potrdilo shranijo na prenosni telefon oz. ga natisnejo in ga imajo vedno s sabo. Hkrati vas opozarjamo, da je potrdilo je izdano v različici 1.3.0, ki jo bodo vse države članice EU lahko samodejno preverjale najkasneje s 1.julijem 2021. Za države, ki pred tem datumom svojega sistema za preverjanje pristnosti niso prilagodile, obstaja možnost, da kode QR ne bodo mogle samodejno preveriti. V tem primeru bo preverjanje opravljeno s pregledom vidnih berljivih elementov potrdila.

Priporočamo vam, da si glede izdaje potrdil DCP preberete pogosta vprašanja na strani https://www.cepimose.si/cepljenje-proti-covidu-19/pogosta-vprasanja-in-odgovori/

Za kakršne koli napake ali popravke v povezavi s potrdilom se morate obrniti na ustanovo, kjer so cepljenje ali testiranje izvedli.