1.5.1 Navigacija...

1.5.1.1 Navigacija

Po e-učilnici se hitro premikamo s kliki na t. i. drobtinice ali z izbiro možnosti znotraj menijev, predvsem v navigacijskem menija na levi strani. S klikom na posamezne izbire v meniju, se nam odprejo ustrezne strani, prilagodi se tudi vsebina menija. 

Slika 1: Prikaz odsidranih menijev

Bloke oziroma menije, ki so prikazani na levi in desni strani okna, lahko preko ikone z oznako puščice v okviru posameznega bloka shranimo (zasidramo) v zavihke na levi strani zaslona. S tem lahko povečamo osrednji (delovni) zaslon. Podrobnosti menija se nam izpišejo, če se z miško postavimo na posamezen zavihek. Meni se odsidra iz zavihka preko ikone z oznako puščice v okviru posameznega bloka.

Dostop do vseh predmetov, v katere smo vključeni, nam omogočata povezavi »Moji predmeti« in »Moj dom«. Preko navigacijskega menija dostopamo do vsebin posamezne teme ali tedna.

 

Slika 2: Prikaz zasidranih menijev

Navigacija za urejanje predmeta in njegovih vsebin se pojavi samo, ko se nahajamo na straneh povezanih s predmetom. Gumb »Nastavitve predmeta« z menijem se pojavi v naslovni vrstici poleg uporabniškega imena.

Slika 3: Nastavitve predmeta (meni)

Uporabnik lahko dostopi do svojih nastavitev preko menija, ki se nahaja v sklopu njegovega uporabniškega imena (desno zgoraj): 

Slika 4: Nastavitve uporabnika

4 Priponke
6601 Pogledi.
Povprečno (0 Število glasov)
Komentarji