1.5.4 Vloga...

1.5.4.1 Vključitev v predmet

Udeleženca (učenca) lahko v predmet vključi izvajalec (učitelj). Uporabnik e-učilnice pa se lahko v predmet vključi tudi sam, in sicer kot gost ali kot vpisan udeleženec. Gost je naključni obiskovalec, izvajalec predmeta ga ne najde na seznamu uporabnikov in med trenutno prisotnimi uporabniki. Gost ne prejema obvestil predmeta in ne sodeluje v dejavnostih, ki se odvijajo pri predmetu (npr. ne more komunicirati prek foruma). Gost je gost, ne glede na to, ali vstopi s pomočjo gesla,  ali brez njega.

Po prijavi v e‐učilnico predmete, v katere smo vpisani, vidimo v osrednjem oknu, pod »Moji predmeti«. Na zaslonu se izpišejo osnovne informacije o predmetu, kot so izvajalec predmeta ter opis predmeta, če ta obstaja. Če predmeta ni na seznamu, predmet poiščemo na seznamu predmetov in se z vpisom ključa vanj vključimo. Vpis je možen le v predmete, za katere je učitelj to predvidel. 

   

Slika 34: Vpis v predmet

Ob predmetih, na desni strani, so različne ikone, ki ponazarjajo politiko vključevanja učencev k predmetu. Če ikone ni, pomeni, da učence k predmetu vključuje učitelj/izvajalec predmeta.

Pomeni  ikon  za  vključitev  v  predmet:

  •  Vstop gosta - v predmet lahko vstopi vsak uporabnik e­‐učilnice, vendar se v predmet ne vpiše, kar pomeni, da uporabnik ne prejema obvestil predmeta, ne more sodelovati v študijskih dejavnostih.
  •  Vstop gosta z geslom - v predmet lahko vstopi uporabnik, ki ima geslo za dostop, vendar se v predmet ne vpiše. Gostujoči uporabnik ne prejema obvestil predmeta, ne more sodelovati v študijskih dejavnostih.
  •  Samovpis - v predmet lahko vstopi vsak uporabnik e­‐učilnice. Ključ za vpis ni potreben. Vpisani uporabnik prejema obvestila predmeta in lahko sodeluje pri študijskih dejavnostih – npr. razpravlja v  forumu ipd.
  •  Samovpis z geslom - v predmet lahko vstopi vsak uporabnik e­‐učilnice, ki pozna geslo za vpis. Ker je uporabnik vpisan, prejema obvestila predmeta in opravlja različne obveznosti.

Iz predmetov, v katere smo se vključili preko samovpisa, in ki to omogočajo. se lahko tudi izpišemo.

Ko smo vključeni v predmet in je predmet v teku, pri pregledu predmetov pod povezavo »Moji predmeti« vidimo seznam dejavnosti, ki jih moramo pri predmetu opraviti.  

5 Priponke
5567 Pogledi.
Povprečno (0 Število glasov)
Komentarji