1.9.2 Potek...

1.9.2.6 Podpis ankete

Ob kliku na gumb »Podpiši« v prejšnjem koraku, se nam lahko odpre okno z opozorilom o testni verziji podpisne komponente proXSign XML. V tem primeru kliknemo »OK« in nadaljujemo postopek.

  

  

Nato se nam odpre okno za izbiro digitalnega certifikata, s katerim želimo elektronsko podpisati anketo.

  

  

V primeru, da imamo navedenih več certifikatov, izberemo tistega, s katerim se tudi prijavljamo v portal ZVEM. Če nismo prepričani, kateri certifikat je pravi, si lahko s klikom na gumb »Show Certificate« ogledamo podrobnosti izbranega certifikata.

S klikom na gumb »OK«, se izvede preverjanje izbranega certifikata. V primeru, da je ustrezen, se javi spodnje obvestilo in je anketa uspešno oddana..

  

  

Možna opozorila/napake:

 

OPOMBA: Certifikat, ki ste ga izbrali, ne prihaja od zaupanja vrednega izdajatelja (SIGEN-CA, SIGOV-CA, Poštar-CA, AC-NLB, HALCOM-CA). Verjetno ste pomotoma izbrali napačni certifikat. Ponovno kliknite gumb »Podpiši« in izberite ustrezen certifikat.

Če pa ste izbrali cetifikat zaupanja vrednega izdajatelja, pomeni, da v shrambi brskalnika nimate nameščenega korenskega potrdila vašega izdajatelja. Za izdajatelja SIGEN-CA lahko dobite korensko potrdilo na naslovu http://www.sigen-ca.si/sigen-ca.crt. Za korenska potrdila drugih izdajateljev se obrnite na izdajatelja svojega digitalnega potrdila

 

OPOMBA: Verjetno niste izbrali nobenega certifikata. Zaprite opozorilno okno. Ponovno kliknite gumb »Podpiši« in izberite certifikat.

  

OPOMBA: Verjetno je prišlo do tehnične težave pri shranjevanju XML datoteke. Predlagamo, da postopek oddaje prekinete,anketo začasno shranite in jo poskusite kasneje ponovno oddati. Če se težava nekajkrat ponovi, obvestite skrbnika aplikacije.

 Pojavijo se lahko še druge napake, kot npr.:

  • Ni bilo možno najti certifikata izdajatelja.
  • Prišlo je do napake med šifriranjem oz. dešifriranjem.
  • Ni bilo možno pridobiti privatnega ključa certifikata!

V teh primerih zaprite opozorilno okno in s klikom na gumb »Podpiši« ponovno poskusite podpisati. Če se napaka ponovi, preverite, ali je vaš digitalni certifikat pravilno nameščen in po potrebi ponovno namestite certifikat. 

7 Priponke
7215 Pogledi.
Povprečno (0 Število glasov)
Komentarji